CHICKEN FRIED STEAK WITH COUNTRY GRAVY
Juni 06, 2019
Tags:
Recipes
Thè bèst, classic southèrn comfort food!
Coursè Main Coursè
Cuisinè Amèrican
Kèyword chickèn frièd stèak, southèrn
Prèp Timè 25 minutès
Cook Timè 15 minutès
Total Timè 40 minutès
Sèrvings 4 sèrvings
Caloriès 792
Author RècipèGirl.com
INGRèDIèNTS
STèAKS:
- 2 tablèspoons olivè oil
- 1 tablèspoon buttèr
- 1 cup all purposè flour
- 1 tèaspoon onion powdèr
- 1/2 tèaspoon smokèd paprika
- 1/2 tèaspoon cayènnè pèppèr
- koshèr salt and frèshly ground black pèppèr
- 1 largè ègg
- 1/4 cup watèr
- 2 pounds cubè stèak
COUNTRY GRAVY:
- 3 tablèspoons buttèr
- 4 tablèspoons all purposè flour
- 1 1/2 cups low sodium chickèn or bèèf broth
- 1 cup milk
- salt and pèppèr, to tastè
INSTRUCTIONS
PRèPARè THè STèAKS:
1. Hèat olivè oil and buttèr in a largè non-stick skillèt ovèr mèdium hèat until ripplès bègin to form.
2. Whilè thè oil hèats, whisk 1 cup flour, onion powdèr, paprika, cayènnè, salt and pèppèr togèthèr in a mèdium bowl. Sèt asidè.
3. In a sèparatè bowl, whisk togèthèr thè ègg and watèr.
4. Sèason thè stèaks with salt and pèppèr. Drèdgè onè stèak in thè flour mixturè, thèn thè ègg and thèn back in thè flour mixturè to coat.
5. ........
6. ..............
7. Full Rècipès ==> Full Instruction & Full Video